12 mrt Philips Hue Nieuwe Ontwikkelingen
Philips Hue Secure
Philips Hue Secure is een nieuwe reeks slimme beveiligingsproducten, waaronder camera’s, contactsensoren en een geheel nieuw beveiligingscentrum in de Philips Hue-app. Deze producten zijn ontworpen om je veiliger te laten voelen, waar je ook bent.
Om Hue Secure in te stellen, heeft u een Hue Bridge, Hue-lampen en minimaal één sensor nodig. Dit kan een Hue-bewegingssensor zijn (binnen- of buitenshuis), de nieuwe Hue-contact sensoren of een van Hue’s nieuwe beveiligingscamera’s. De camera’s bevatten een sirene en bewegingssensorfuncties.
Eenmaal geïnstalleerd kunt u het systeem bedienen via de Philips Hue-app, die een nieuwe beveiligings tab heeft. Hier kunt u kiezen welke apparaten u wilt gebruiken om u te waarschuwen wanneer er activiteit in uw huis is. U kunt ook een alarm instellen en selecteren welke lampen in uw huis zullen knipperen in geval van een alarm. Er zijn verschillende camera configuraties beschikbaar, allemaal met 1080p-resolutie. Er zijn bedrade en op batterijen werkende versies, en de camera’s zijn verkrijgbaar in zwart en wit. Ze kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Op de accu kunnen ze bij normaal gebruik (ongeveer 15-20 video-opnames per dag) ongeveer vier maanden functioneren voordat de camera opnieuw opgeladen moet worden. Het opladen duurt 5 uur. De bedrade versie kan je kopen voor aan de muur of met een cameravoet voor op een desktop. Deze cameravoet kan je ook apart kopen om een muurcamera om te toveren naar een desktop camera. De meegeleverde kabel is om en nabij de 1,6m, echter is er wel een kabel van 3m los bij te kopen.
Extra accessoires, zoals een antivalkabel zodat de camera niet ongewenst verwijderd kan worden of een pin waardoor u de camera in de tuin in de grond kunt plaatsen, kunnen online gekocht worden.
Blackout zones in Philips Hue Secure zijn gebieden die u kunt instellen waar de camera geen video opneemt. Deze functie is nuttig als u bepaalde delen van het gezichtsveld van de camera wilt afschermen om privacyredenen. Bijvoorbeeld, als uw camera is gericht op uw achtertuin, maar ook een deel van het raam van uw buurman ziet, kunt u een blackout zone instellen over dat deel van het beeld om de privacy van uw buurman te respecteren.
Er zijn ook abonnementen beschikbaar voor Hue Secure, dat cloudopslag van opgenomen video’s en slimme meldingen voor beweging, persoon, dier, voertuig en pakketdetectie toevoegt. Hier zijn de verschillende abonnementen
- Gratis: Deze bevat live streaming, licht- en geluidsalarmen, directe meldingen van bewegingen, end-to-end videocodering, blackout-zones en videosnapshots.
- €39,99 per camera/jaar: Deze omvat alles van het gratis abonnement +, aansluitende opname van videoclips, activiteitenzones, detectie van personen, dieren, voertuigen en pakketten op basis van AI, en 30 dagen videogeschiedenis.
- €99,99 per jaar: Deze omvat alles van het vorige plan. Het verschil is dat je hiermee 10 camera’s kunt gebruiken en je hebt 60 dagen videogeschiedenis.
Festavia snoerverlichting
De Festavia snoerverlichting is de ultieme decoratieve verlichting, ontworpen voor zowel binnen- als buitengebruik. Je kunt een kleur of kleurverloop kiezen om je vakantie – of elke dag – een magische sfeer te geven.
Philips Hue Festavia lampjes zijn verkrijgbaar in een snoer van 8 meter (100 lampjes), 20 meter (250 lampjes) en 40 meter (500 lampjes). Net als bij andere gradient lampen kun je drie punten binnen het lichtsnoer bedienen om een gradiënt van licht te creëren. Hoewel elke LED op een gegeven moment een andere kleur kan weergeven, is het niet mogelijk elke lamp afzonderlijk te bedienen. De lampen kunnen worden bediend met Alexa en zelfs worden gesynchroniseerd met Spotify.
De Hue-app heeft ook een breed scala aan “scènes” – vooringestelde kleurenpaletten die u op de lampjes kunt toepassen. Er zijn ook effecten beschikbaar, zoals “Candle”, “Fireplace” en “Sparkle”, die elk licht subtiel laten flikkeren. Een van de meest indrukwekkende trucs is het synchroniseren van de lampjes met muziek die wordt afgespeeld via Spotify.
Hoewel de Philips Hue Festavia lampjes duurder zijn dan traditionele snoerverlichting, bieden ze een unieke, gepersonaliseerde verlichtingservaring die de kosten voor veel gebruikers waard kan zijn. Het is belangrijk op te merken dat om de lampjes te gebruiken, u ook een Philips Hue Bridge nodig heeft (apart verkocht) om ze te bedienen via de Hue-app.
MR16 lampen
De nieuwe MR16-lampen van Philips Hue kunnen in elke hoek van je huis worden geïnstalleerd. Met hun 12-volt, bi-pin-ontwerp passen de MR16’s in de meeste bestaande fittingen, waardoor je eenvoudig je conventionele verlichting kunt upgraden.
MR16-lampen zijn vooral handig als je bestaande halogeenspotjes of railverlichting hebt met MR16-fittingen. Ze gebruiken een 12 Volt transformator, wat het fundamentele verschil is tussen GU10- en MR16-lampen. Dit is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het upgraden van je verlichting thuis. Een standaard GU10-lamp werkt niet met deze opstelling, daar heb je een MR16 voor nodig.
Matter
Matter is een nieuwe, door de industrie breed gedragen standaard voor alle verbonden apparaten. Het belooft een betrouwbare en veilige verbinding en zorgt ervoor dat apparaten die Matter ondersteunen naadloos samenwerken, nu en in de toekomst.
Dit betekent dat je Philips Hue apparaten naadloos samen kunnen werken met andere apparaten die ook werken met Matter. En het mooie is nog dat Matter onzichtbaar werkt. Dus als je Philips Hue lichten wilt gebruiken via je Google Home app werkt het alsof de Philips Hue lampen eerder Google Hue lampen zijn.